Voordelen opblaasbed

Ben jij een liefhebber van kamperen of slaap je vaak buiten het huis?

Zorg dan dat je over een luchtbed beschikt van goede kwaliteit die je gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. Een opblaasbed beschikt namelijk over veel voordelen.

Op deze pagina lichten wij de voordelen verder toe, en proberen we duidelijk te maken hoe handig het kan zijn om over een opblaasbed te beschikken.

Voordelen opblaasbed op een rij

Beschikken over een opblaasbed kent veel voordelen. Hierboven hebben we er al een aantal kort benoemd.

Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de voordelen die een luchtbed kan hebben wanneer je er één tot je beschikking hebt.

Voordelen opblaasbed:

  • Bij onverwachts bezoek thuis
  • Ruimtebesparend
  • Onverwachts elders overnachten
  • Eenvoudig bij kamperen
  • Gemakkelijk tijdens klussen in de slaapkamer

Komt er onverwachts bezoek bij je langs waar je op dit moment geen slaapplek aan kunt aanbieden? Vervelend! Een opblaasbed in de kast was dus goed van pas gekomen. Het opblaasbed neemt namelijk vrijwel geen ruimte in beslag wanneer deze niet in gebruik is. Je haalt hem simpelweg uit de kast als er bezoek is en pompt het bed op.

Na gebruik kun je het opblaasbed leeg laten lopen en weer terug in de kast stoppen. Wanneer je elders blijft overnachten geldt hetzelfde. Je hoeft het luchtbed alleen in een tas of zak te stoppen om hem mee te nemen naar jouw overnachtingslocatie. De meeste opblaasbedden worden ook nog eens geleverd met een bijbehorende zak of tas waar je het opblaasbed in kunt stoppen.

Daarnaast is een luchtbed erg handig wanneer je gaat kamperen. Het is gemakkelijk mee te nemen en een luchtbed is vaak een stuk comfortabeler om op te slapen dan een uitrolmatje. Het comfort van een luchtbed t.o.v. een uitrolmatje is voor velen een argument om een luchtbed aan te schaffen bij het kamperen i.p.v. een uitrolmatje mee te nemen.

Tot slot heeft een opblaasbed nog een voordeel. Wanneer je thuis in de slaapkamer aan het klussen bent is het soms beter om elders in huis te slapen. Bijvoorbeeld wanneer je de muren aan het schilderen bent. Een opblaasbed leg je eenvoudig elders in huis neer om daar te slapen.